24 Şubat 2013 Pazar

Enginar Çorbası


Sizi bilmem ama ben enginara bayılırım. Kendine has, kuvvetli bir tadı olduğunu düşünüyorum. Sağlığa olan faydaları da saymakla bitmez. O yüzden, hazır mevsimi de gelmişken bol bol enginar tüketmek lazım.

Bu tarifin bir benzerini bir websitesinde görmüştüm ama orada enginar kalbi kullanılmıştı. Ben sahici enginar kullanmanın tadını güzelleştirdiğini düşünüyorum, o yüzden taze enginar kullanıyorum. İsterseniz soğanın yanında biraz pırasa da kullanabilirsiniz. Hem tadı hem kıvamıyla müthiş bir çorba.

Malzemeler: 

4-5 tane temizlenmiş enginar, ufak doğranmış
1 orta boy soğan, ince kıyılmış
2 diş sarmısak, ince kıyılmış
1 orta boy patates, küp küp doğranmış
4 su bardağı su
Yarım çay bardağı beyaz şarap
100 gr krema
Tuz, karabiber

Yapılışı:

1- Tencerede sıvıyağı kızdırın, soğanları ve sarmısağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. 

2- Enginar ve patatesleri de bir iki dakika karıştırarak yumuşattıktan sonra şarabı ilave edin ve alkol buharlaşana kadar bir taşım kaynatın. Tuzunu, biberini ilave edin. Üzerine bir bardak kadar su ekleyip sebzeler blenderdan geçecek kıvama gelene kadar pişirin.

3-  Pişen sebzeleri blenderdan geçirin. Üç bardak kadar su ekleyip bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kremasını ilave edin. İyice karıştırıp 3-4 dakika daha kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. Enginarı çiğ bile yiyebilecek biri olarak bu tarife de bayıldım hemen denemek isterim.

    YanıtlaSil

Nasıl yardımcı olabilirim?