23 Şubat 2013 Cumartesi

Yunan Usulü Fava



Aslında benim favayla pek aram yoktur. Pek yavan bulurum kendisini. Bulurdum demem lazım gerçi, ta ki Yunanistan'da fava yiyene kadar. Yine de en bayıldığım meze diyemeyeceğim ama arada bir denemeye değer.

Bu favanın bizim favadan farkı, içinde dereotu olmaması. Onun yerine bolca soğan ve kekik kullanıyoruz. Eh, o zaman da tadı tamamen değişiyor.

Ben baklaları haşlarken lezzet versin diye biraz da kereviz tuzu ekledim. Baharat meraklısı olduğum için yurtdışında bir süpermarkette görüp alıvermiştim. Olur da bulamazsanız, koymasanız da olur.

Malzemeler:

200 gr kuru bakla
1 büyük soğan, ince kıyılmış
1-2 diş ince dövülmüş sarmısak
Yarım limonun suyu
Kekik, kereviz tuzu
Zeytinyağı

Yapılışı:

1- Baklayı geceden ya da en az birkaç saat öncesinden ıslatın.

2- Tencereye soğanın yarısını ve baklaları ekleyin. Hafif yumuşayana kadar 4-5 dakika karıştırarak kavurun. Tencereye 1 bardak su ve kereviz tuzunu ekleyin. Baklalar yumuşayıp blenderdan geçecek kıvama gelene kadar pişirin. Suyu biterse azar azar ilave edin.

3- Baklalar yumuşayınca ateşten alın, fazla suyunu süzün ve bir kaba alıp blenderdan geçirin.

4- Püre haline gelen baklaya sarmısak ve yarım limonun suyunu ekleyip iyice karıştırın. 

5- Üzerine kekiği ve geri kalan soğanı ilave edin. Son olarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirip servis edin.

Afiyet olsun!

Not: Tadını sevmiyorsanız kekiksiz de deneyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nasıl yardımcı olabilirim?