6 Şubat 2013 Çarşamba

Penne arrabiata




Penne arrabiata, ozellikle son yillarda Turkiye'de hizla populerlik kazanan bir yemek. Aciyi, sarmisagi, sogani sevdigimize gore bunu pek yadirgamamak gerek. Sonuc olarak, arrabiata Turk damak tadina hic de uzak olayan bir sos. 

Ben de oldum olasi penne arrabiata seven biri olarak hemen sosun tarifini ogrendim ve sizlerle de paylasmak istedim.

Diger tarifler gibi, bu da cok basit bir tarif. Ayrica hem damaga hem de goze hitap ediyor. Karbonhidratla kendinizi odullendirmek istediginizde basvurabileceginiz mukemmel bir lezzet.




Malzemeler:

Yarim paket penne
4 adet domates, kup kup dogranmis
2 adet kurutulmus aci kirmizi biber
1 adet orta boy sogan, ince kiyilmis
1 dis sarmisak, dovulmus
1 avuc taze feslegen yapragi, kiyilmis
2 kup seker
Uzeri icin parmesan, rendelenmis
3 corba kasigi zeytinyagi
Yapilisi: 

1- Makarnayi kutusunda yazan sure boyunca tuzlu kaynar suda haslayin. Pisince suzgecten gecirin.

2- Derin bir tavada zeytinyagini isitip sogan, sarmisak ve dogranmis kuru kirmizi biberleri ekleyin. Soganlar yumusayana kadar(6-7 dakika) kavurun. Dogranmis domatesleri, feslegenin yarisini ve yarim bardak suyu ekleyin. Atesi kisiga alin ve sos hafif fokurdayana kadar pisirin. 

3- Sekeri de ekleyip sosun altini kapatin. Tuzunu, karabiberini ekleyin.

4- Sosu makarnayla karistirip 5 dakika sosu emmesi icin bekletin.

5- Makarnayi servis tabagina alin, feslegen ve parmesanla susleyip servis edin.

Afiyet olsun!

Not: Aci seviyorsaniz, sosa biraz da toz aci biber ekleyin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nasıl yardımcı olabilirim?