Bir balik lokantasinda buna benzer bir yemek yemistim. O tariften esinlenip kendi tarifimi olusturdum. Bu demek degil ki, o balikciya gittigimde artik bu yemegi yemiyorum. Tam tersine hicbir gittigimde kacirmiyorum cunku nefis yapiyorlar.
Ben gittigim restoranlarda bir yemegi cok begensem dahi yine de tarifini sormam. Ascinin eseridir, onun yaraticiligidir, sormanin ayip oldugunu dusunurum. Sormam ama butun tatlari hatirlayip evde yaparken taklit etmeye calisirim. Iste bu tarif de o taklidin bir urunu.
Tarifin asli deniz levregiyle yapiliyor ama ben elimde ne varsa onunla yaptim. Beyaz etli, dolgunca baska baliklarla da yapilabilir sanirim. Balikcinizdan kilciksiz, derisiz fileto isteyin yeter.
Malzemeler:
750 gr alabalik fileto, kilciksiz ve derisiz
5-6 tane sivri biber, dilimlenmis
100 gr karides, soyulmus ve temizlenmis
200 gr mantar, dilimlenmis
5-6 dis sarmisak, ince kiyilmis
4 kasik un
Zeytinyagi
Tatli kirmizi biber, aci kirmizi biber
Tuz
Yapilisi:
1- Baligi yarim parmak buyuklugunde parcalar halinde kesin. Parcalamamaya ozen gostererek zeytinyagi, un tatli ve aci kirmizi biberle yaptiginiz marinatla en az yarim saat marine edin.
2- Derin bir tavada, mumkunse wokta bir corba kasigi siviyagi isitin ve baliklari tavaya ekleyin. Baliklari iki taraflarinin da rengi koyulasana kadar mumkun oldugunca az karistirarak pisirin. Hazir oldugunda tavadan cikarip bir kapta beklemeye alin.
3- Temizlenmis karidesleri baliktan arta kalan marinatin icinde birkac dakika beklettikten sonra baligin pistigi tavaya alip hazir olana kadar 5-6 dakika pisirin ve baliklarla birlikte beklemeye alin.
4- Ayni tavaya bu sefer mantarlari ve sarmisaklari alin, mantarlar suyunu birakip cekene kadar pisirin. Sivri biberleri de ilave edip hafif yumusayincaya kadar hep beraber pisirin.
5- Son olarak baliklari ve karidesleri de wokta pismekte olan karisima ilave edin. Lezzetlerin birbirine gecmesi icin 2-3 dakika daha pisirin. Atesten alin ve limon dilimleriyle sicak servis edin.
Afiyet olsun!
Not: Ne kadar cok karistirirsaniz balik o kadar dagilacaktir, birakin kendi halinde kizarsin. Bir yuzu kizarinca diger yuzunu cevirirsiniz.
Süper bir lezzet olduğu buradan bile anlaşılıyor valla..
YanıtlaSil