Bu tarifi bana bir adasim vermisti, ben de biraz modifiye edip yapmaya basladim. Su ana kadar o kadar begenildi ki sormayin. Hem yapmasi da yaklasik 5 dakika suruyor.
Ben bu tarifte suzme beyaz peynir kullaniyorum. Eger siz daha sert bir beyaz peynir kullanacaksaniz zeytinyagi miktarini biraz artirin derim.
Bir de, eger peyniriniz tuzluysa kullanmadan once bir sure ilik suda bekletmenizi tavsiye ederim. Cunku hic tuz kullanmasaniz bile peyniri yikamazsaniz tarif fazla tuzlu olabiliyor.
Feslegenli ezmeyi ister meze olarak servis edebilirsiniz, ister cipsin yaninda sos olarak servis edebilirsiniz. Her halukarda cok begenileceginden emin olabilirsiniz.
Malzemeler:
225 gr. suzme beyaz peynir
6-7 yaprak taze feslegen
2 dis sarmisak, orta buyuklukte
1 tatli kasigi zeytinyagi
Yapilisi:
1- Beyaz peyniri kucuk parcalara ayirin. Sarmisagi ufak ufak dograyin.
2- Peynir ve sarmisagi dograyiciya yerlestirip uzerine feslegen yapraklarini serpistirin.
3-Zeytinyagini uzerine gezdirip tum malzemeleri koyu bir sos kivamina gelene kadar dograyicidan gecirin.
Mezeniz hazir, afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Nasıl yardımcı olabilirim?