5 Mart 2013 Salı

Kaşar Sufle




İşte tarihin en basit suflesi. Ve tamamiyle uydurulmuş bir tarif.

Bütün gün çalıştıktan sonra yorgun argın eve gelinir. Karın zil çalmaktadır. Mutfaktaki malzemelere bakılır. En çabuk neyin pişeceğine karar verilip hemen bir tarif uydurulur.

İşte bu tarif o tariftir. Yumurtanın kabardığı, kaşarın eridiği gerçeği üzerine kurulmuştur. Üstü nar gibi kızaran, çatalı batırdıkça tel tel uzayan her şey de lezzetlidir. Eh, tarifin baştan sona hazırlanması da 15 dakikayı geçmeyeceği için mideler en seri şekilde bayram edecektir. O zaman, daha ne istenir, taze bir dilim ekmekten başka?


Malzemeler:

250 gr taze kaşar peyniri, rendelenmiş
2 yumurta, iyice çırpılmış
100 gr krema
Rendelenmiş muskat
Acı toz kırmızı biber

Yapılışı:

1- Rendelenmiş kaşarı bir kaseye alın. Üzerine çırpılmış yumurtaları, kremayı, bir çimdik muskat rendesini ve kırmızı biberi ekleyin. Tat vermesi için biraz tuz ve karabiber ilave edin.

2- Karışımı ısıya dayanıklı bir güveç kabına döküp önceden 175C'ye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Not: Sufleyi fırında çok fazla tutmamaya özen gösterin ki yumurtalar fazla pişmesin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nasıl yardımcı olabilirim?