Eğer fava seviyorsanız alın size favadan kat be kat basit, bir o kadar da lezzetli bir tarif.
Kısa sürede hazırlayabilir, ister meze olarak, ister ekmek üzerine sürmelik biçimde servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
200gr sarı mercimek
8-10 diş sarmısak, ufak ufak doğranmış
2 tatlı kaşığı kimyon
2 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sarmısaklı çeşni
Tuz
Yapılışı:
1- Mercimekleri bir süzgece koyup sudan geçirin, bir köşeye ayırın.
2- Bir çorba kaşığı zeytinyağını tencereye ekleyip kızdırın. Sarmısakları ekleyip kokuları çıkana kadar hafifçe kavurun.
3- Mercimekleri de ekleyip karıştırın. Sarmısaklı çeşniyi ilave edin. Üzerine bir bardak su ekleyip haşlanmaya bırakın.
4- Mercimekler haşlanınca tencereden alın. Varsa fazla suyunu süzün ve derin bir kaseye aktarın.
5- Haşlanmış mercimek ve sarmısakları blenderdan geçirin. Geri kalan zeytinyağını, kimyonu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Afiyet olsun!
Not: Ezme çok kuru olursa biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Ekşi sevenler limon eklemeyi de düşünebilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Nasıl yardımcı olabilirim?