9 Mart 2013 Cumartesi

Sarmısaklı sarı mercimek ezmesi



Eğer fava seviyorsanız alın size favadan kat be kat basit, bir o kadar da lezzetli bir tarif. 

Kısa sürede hazırlayabilir, ister meze olarak, ister ekmek üzerine sürmelik biçimde servis edebilirsiniz.






Malzemeler: 

200gr sarı mercimek
8-10 diş sarmısak, ufak ufak doğranmış
2 tatlı kaşığı kimyon
2 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sarmısaklı çeşni
Tuz

Yapılışı:

1- Mercimekleri bir süzgece koyup sudan geçirin, bir köşeye ayırın.

2- Bir çorba kaşığı zeytinyağını tencereye ekleyip kızdırın. Sarmısakları ekleyip kokuları çıkana kadar hafifçe kavurun.

3- Mercimekleri de ekleyip karıştırın. Sarmısaklı çeşniyi ilave edin. Üzerine bir bardak su ekleyip haşlanmaya bırakın.

4- Mercimekler haşlanınca tencereden alın. Varsa fazla suyunu süzün ve derin bir kaseye aktarın. 

5- Haşlanmış mercimek ve sarmısakları blenderdan geçirin. Geri kalan zeytinyağını, kimyonu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. 

Afiyet olsun!

Not: Ezme çok kuru olursa biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Ekşi sevenler limon eklemeyi de düşünebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nasıl yardımcı olabilirim?