Pastırma kadar kendine has bir tadı olan et ürününün çok az olduğunu düşünüyorum. Yumurtada başka bir leziz, paçangada başka.
Ama ya kağıtta? Kağıtta da pek nefis. Biberle, maydonozla, mantarla birleşince tadına doyum olmuyor.
Peki ya yapması? Eh, o da çok basit. O zaman acil bir ara sıcak gerektiğinde bu tarifi yapmakta fayda var.
Malzemeler:
8-9 dilim pastırma
150gr mantar, dilimlenmiş
Bir avuç kıyılmış maydonoz
1 orta boy domates, soyulup doğranmış
1 yeşil biber, halka halka doğranmış
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çimdik toz acı biber
Tuz
Yapılışı:
1- Fırını 175C'ye ayarlayıp ısıtın.
2- Tavaya 1 kaşık zeytinyağını ekleyin. Mantarları, limon suyunu ve kıyılmış maydonozu da ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.
3- Pişirme kağıdını derince bir kasenin içini kaplayacak büyüklükte kesin. İçine önce bir iki dilim pastırma, domates ve biber, sonra da bir miktar mantar ekleyin. Biraz tuz serpip, aynı işlemi geri kalan pastırma, domates, biber ve mantarla malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
4- En üste kırmızı biber serpin ve geri kalan zeytinyağını üzerine gezdirin.
5- 175C'deki fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Not: Bu tarif sucukla başka yapıldığında da başka bir leziz olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Nasıl yardımcı olabilirim?