Şipşak hazır olacak bir tarif daha. Hem de nasıl lezzetli nasıl lezzetli. Meze olarak çok cazip ama makarna sosu olmaz mı? Çok güzel olur hem de. Biz yine de şimdilik ara sıcak olduğunu hayal edelim.
Bu tarifi de bir balıkçıda denedim. Tabii ki nasıl yapıldığını sormadım. Eve geldim, yediğime yakın bir tarif uydurdum. Pek de leziz oldu.
Surimi marketlerde satılmakta. Zaten hazır pişirilmiş olarak satılan dondurulmuş bir ürün olduğu için tek yapmanız gereken ateşte birazcık çevirmek. Kavurmanız azami on dakikada hazır. Rakınız da hazırsa daha ne istersiniz ki!
Malzemeler:
250 gr surimi, küçük küçük doğranmış
4 sap taze soğan, ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı tane karabiber
50-75 gr krema
Yapılışı:
1- Tavada sıvıyağı ısıtın. İnce kıyılmış soğanı birkaç dakika boyunca çevirerek kavurun.
2- Küçük küçük doğranmış surimileri de tavaya ilave edin ve soğanlarla birlikte birkaç dakika boyunca karıştırarak kavurun.
3- Tane karabiberleri ekleyip karıştırın.
4- Son olarak kremayı da ekleyip karıştırın. Bir dakika sonra ateşten alın ve servis edin.
Afiyet olsun!
Not: 50 gr krema az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Makarna sosu olarak kullanacaksanız krema miktarını artırmaktan çekinmeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Nasıl yardımcı olabilirim?