Yabancı bir sitede gördüm bu tarifi ve denemek istedim.
Beklediğimden de lezzetli oldu. Yunanistan’da da tek tür mantarla(istiridye
mantarıyla) benzer bir yemek yapıldığını görmüştüm. Yalnız onlar servis etmeden
önce biraz sirke de ekliyorlar. İsterseniz bir de öyle deneyin. Bence sirkesiz de nefis gerçi. O kadar
lezzetli ki, ister tek başına, ister etlerin yanında servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
1 paket kültür mantarı
1 paket kestane mantarı
1 paket istiridye mantarı
1 paket shiitake mantarı
4 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarmısak
İnce kıyılmış yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, zeytinyağı
Yapılışı:
1- Mantarları saplarından ayırın. Kültür ve kestane
mantarlarını ince ince, diğerlerini ise irice doğrayın.
2- Tavaya iki çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yağ ısınınca
kültür mantarlarını ilave edin. Tuz, karabiber ve bir çorba kaşığı limon suyunu
ekleyin ve mantarlar suyunu salıp bırakana kadar(yaklaşık 5 dakika) pişirin.
3- Suyunu çeken mantarları delikli kepçeyle tavadan alın ve
diğer mantarlar için de aynı işlemi tek
tek tekrarlayın.
4- Kavurma işlemi bitince tavaya bir çorba kaşığı zeytinyağı
koyup ince kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarmısak ve mantarları ilave edin.
Maydanozlar yumuşayana kadar birkaç dakika daha kavurun ve sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Nasıl yardımcı olabilirim?